Hänga upp ljusslinga eller flaggstångsbelysning med bottenring

Hur man hänger upp sin ljusslinga eller flaggstångsbelysning har blivit en återkommande fråga hos många som vill dekorera med LED-belysning under den mörka årstiden.

 

Flaggstångsslinga

Montejaurs LJUSGRAN för flaggstång är framtagen för att enkelt förankras på marken. Varje år vill ändå ett fåtal kunder som köper denna stora ljusslinga hissa upp den ovan mark. Anledningen kan vara:

  • Offentliga miljöer där man inte vill ha kablar på marken
  • Hundar som springer omkring
  • Kraftigt sluttande mark
  • Man vill prompt hissa sitt ljusnät ända till toppen av flaggstången
  • Man vill hänga ljusgranen i en krok. Detta är främst aktuellt för storlek LJUSGRAN 4M

 

Den enklaste lösningen är då att göra en egen bottenring genom att använda så kallade VP-rör som finns att köpa billigt i bygghandeln. Dessa PVC-rör kan enkelt böjas, sågas och sammankopplas till lämplig storlek. Därefter behöver man förankra bottenringen med åtminstone tre rep mot flaggstången. Se bilderna från några av våra kunder.

 

En mer avancerad variant med båtshakar visas på följande klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=nxLm30C60-k&t=5s

 

Mindre ljusslingor

Montejaurs allra minsta ljusgran heter hängande LJUSKON och är 180cm hög. Till den medföljer en bottenring, som enkelt fälls ihop till en 90 cm stor ring. En sådan här belysning kan man använda både utomhus och inomhus. Med flera färgval är detta en produkt lämplig för användning året runt. Den kan hängas i en takrok, i en altan- eller balkongkrok, på en väggmonterad flaggstång, eller varför inte i en trädgren?

https://montejaur.com/hangande-ljuskon/